Energetsko upravljanje in pametne hiše

Priložnost za posodobitev

Naslednja informacija bo še posebej zanimiva za tiste, ki so jim všeč sodobne tehnologije energetskega upravljanja in pametnih hiš.

Zbrali smo prijave zainteresiranih uporabnikov za namestitev sodobnega sistema upravljanja z energijo (HEMS)!

Z njegovo namestitvijo uporabnik na enostaven način spremlja svojo porabo in preko mobilne aplikacije od koderkoli upravlja s svojimi električnimi napravami.

Del projekta NEDO je namreč omogočiti nekaj desetim idrijskim gospodinjstvom BREZPLAČNO namestitev in uporabo sistema pametnega upravljanja z energijo (HEMS). Ta akcija sodi v sklop aktivnosti na idrijskem pilotu projekta, katerega cilj je proučiti potencial HEMS platforme na nivoju individualnih uporabnikov.

V poštev pridejo vsi odjemalci električne energije v mestu Idrija, tako lastniki stanovanjskih hiš kot tudi uporabniki stanovanja v blokih in večstanovanjskih hišah. Prednost bodo imeti uporabniki z večjimi električnimi porabniki kot so: toplotne črpalke, klimatske naprave, električni bojlerji. 

Izvajanje aktivnosti je prevzelo podjetje Robotina d.o.o , ki ima na področju pametnega upravljanja in pametnih hiš že dolgoletne izkušnje. Koordinacijo aktivnosti vodi Občina Idrija.

O projektu in HEMS platformi je potekal pogovor na radiu Primorski val. Pogovor je objavljen TUKAJ , poslušate pa ga lahko TUKAJ.

Več informacij poiščite na ostalih straneh tega portala ali po telefonu na številki: 051-610-589