Kaj potrebujete in kaj dobite

Minimalne zahteve za namestitev

Porabniki

Prvi pogoj za uporabo HEMS je seveda te, da imate v stanovanju električne porabnike, ki jih bi želeli s HEMS upravljati in nadzirati. Močnejši kot so porabniki, večji bodo učinki. 

Internet

Preko internetne povezave HEMS dobiva podatke distributorja o trenutni in pričakovani ceni energije in zahteve po fleksibilnosti. To pomeni, da v primeru primanjkovanja energije v distribucijskem omrežju pošlje HEMS-u zahtevek, naj izklopi tiste porabnike, ki za uporabnika ne bodo predstavljali zmanjšanja udobja. Uporabi se obstoječ internetni priključek uporabnika, s posebno tehnologijo (VPN) pa je zagotovljeno, da je komunikacija, ki jo uporablja HEMS, popolnoma ločena od uporabnikovega internetnega omrežja. Pasovna širina, potrebna za komunikacijo HEMS-a je minimalna zaradi tipa podatkov (samo text) in intervala komunikacije (samo vsakih 15 min) in uporabnik na hitrosti interneta ne bo občutil nobene razlike.

Kaj dobite

Ob namestitvi HEMS-a vam bodo delavci Robotine vgradili omarico s krmilnikom in napajalnikom, ki se priključi na elelktrično instalacijo ter izvedli žično povezavo do lokacije kjer imate internetni modem, kjer se bo vgradilo VPN stikalo (za popolno ločitev hišnega interneta od HEMS). Povezave med krmilnikom in ostalimi napravami je lahko žično ali brezžično, odvisno od tega, kje se ta naprava nahaja in kako je dostopna.

Ko bo HEMS aktiviran, se bodo začetne nastavitve v sistem vpisale skupaj s tehniki, nato pa bo lahko vsak uporabnik glede na svoje potrebe in želje poljubno spreminjal parametre. Dobil bo tudi mobilno aplikacijo,ki mu bo omogočala nadzor in upravljanje s svojimi porabniki od koderkoli.

Kje se bo namestila oprema

Vsako gospodinjstvo bodo obiskali tehniki Robotine, ocenili izvedljivost in se z lastnikom točno uskladili kje se bodo namestile naprave in priklučki ter se dogovorili za termin montaže.

 

.